Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Αττίλας-3: Εμείς με τα κότερα και οι Τούρκοι με τα γεωτρύπανα

Δυστυχώς δεν είναι καθόλου υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο οδηγούν σε ελληνική Πανωλεθρία!

O Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τους ομολόγους του να εξετάσουν συγκεκριμένα μέτρα εναντίον ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται σε διερευνητικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε, διπλωματική πηγή στον Τύπο στο Σίμπιου υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Οι ηγέτες, σύμφωνα με την πηγή, συμπεριλαμβανομένου του Βίκτορ Ορμπάν (Ουγγαρία), Νταλία Γκαρμπαουσκάϊτε (Λιθουανίας), Στέφανς Λοέφβεν (Σουηδίας) και Αλέξη Τσίπρα (Ελλάδας) εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο κυπριακό αίτημα.

Η Τουρκία προετοίμαζε μεθοδικά και επί μήνες το εγχείρημα: υπερχρεωμένη ξόδευε να αγοράσει γεωτρύπανα, ενώ η διπλωματία Αθήνας και Λευκωσίας βρισκόταν σε ύπνο βαθύ, παίζοντας μπάλα διεθνή, με την ονείρωξη ότι επιτελεί ρόλο κρίσιμου διεθνούς παράγοντα.

Η πλήρης κατάρρευση βρίσκεται σε εξέλιξη και εμείς ασχολούμαστε με τα κότερα, όταν δεν συμμετέχουμε στις κυρώσεις … στη Ρωσία και το Ιράν, ενώ μεγάλο κομμάτι της διπλωματικής μας ενέργειας ξοδεύεται στην ατέρμονη συζήτηση για τη Βενεζουέλα.

Τα συμφέροντά μας όμως είθισται να είναι κάπως πιο κοντά από τη Λατινική Αμερική.








emo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου